Росія не припинить постачати зброю Вірменії та Азербайджану - Медведєв

Росія не припинить постачати зброю Вірменії та Азербайджану - Медведєв

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр РФ вважає, що якщо країни почнуть купувати зброю у когось іншого, це може "зруйнувати баланс".

Росія не припинить постачати зброю Вірменії і Азербайджану, які перебувають на межі війни через загострення ситуації з Нагорним Карабахом.

"Якщо ми собі уявимо на хвилинку, що Росія відмовилася від цієї ролі, - ми ж прекрасно розуміємо: це місце порожнім не буде. Будуть купувати зброю в інших країнах, ступінь його смертоносности від цього не зменшиться. Але в той же час це може навіть певною мірою зруйнувати баланс, який існує, в зв'язку з тим, що ми розуміємо, які запити наших партнерів, і всі уявляють собі, який розклад сил в регіоні", - заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу" на каналі "Росія 1".

За словами Медведєва, немає впевненості в тому, що "прихід на цей ринок постачальників зброї з інших країн полегшить ситуацію". Він вважає, що ситуація, "швидше за все, стане більш складною".

"Я вважаю, що зброя може і повинна купуватись не тільки для того, щоб її використовувати, а для того, щоб вона було фактором стримування, і ось цей момент потрібно оцінювати всім сторонам конфлікту", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня. Азербайджан і Вірменія заявили про порушення перемир'я в Нагірному Карабасі - Сторони звинуватили один одного в обстрілах з великокаліберної зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація