Росія перенесла на рік початок роботи залізниці через Керченський міст

Росія перенесла на рік початок роботи залізниці через Керченський міст

Фото: Керченський міст

Плани РФ зірвано.

Початок експлуатації залізничної частини Керченського мосту перенесено на цілий рік.

Про це йдеться в опублікованому розпорядженні уряду РФ від 5 липня 2016 року.

Таким чином, у Росії планують розпочати експлуатацію мосту через протоку до окупованого Криму 1 грудня 2019 року.

Раніше було заплановано, що відкриття автомобільного руху мостом у робочому режимі і початок тимчасової експлуатації залізничної лінії відбудеться у грудні 2018 року. Введення в експлуатацію залізничної частини було заплановане на 30 червня 2019 року.

Російське видання Forbes повідомило про проблеми з фінансуванням будівництва об'єкту. Компанія "Стройгазмонтаж", яка належить близькому другу президента РФ Аркадію Ротенбергу, припинила роботи через неможливість закуповувати дорожню техніку. У 2015 році на міст з бюджету РФ було перераховано 48,9 млрд рублів, на 2016 рік заплановано ще 65,4 млрд рублів, однак вони досі не поступили на рахунки компанії. Слід зазначити, що видання вважає 2016 рік ключовим для будівництва, адже потрібно встановити опори автомобільної частини моста, оскільки в листопаді, з початком сезону штормів, робочий час скоротиться мінімум на третину.

Також додамо, що Мінфін Росії розглядає можливість щодо повного виведення з Резервного фонду всіх коштів (2,456 трлн руб.) і 783 млрд руб. із наявних 4,675 трлн руб. у Фонді національного добробуту задля закриття дефіциту в бюджеті на 2017 рік. 

Наступна публікація