Росія планує продати Індії суперпотужну зброю - ЗМІ

Росія планує продати Індії суперпотужну зброю - ЗМІ

Ілюстрація С-400 «Тріумф» / Фото: Reuters

Система С-400 здатна вражати всі засоби повітряного нападу.

Під час переговорів російського президента Володимира Путіна з прем'єром Індії Нарендри Моді, які пройдуть 23-24 грудня 2015 року, можновладці можуть домовитися про купівлю-продаж зенітної ракетної системи С-400 "Тріумф".

Про це повідомляє газета Hindustan Times з посиланням на інформовані джерела, пише Lenta.ru.

Бізнес-угода між Росією та Індією щодо зброї може бути остаточно схвалена сьогодні, 17 грудня, на засіданні індійської Ради з оборонних закупівель.

Індійські військові планують придбати п'ять систем С-400. Раніше вони хотіли закупити близько 12 систем, проте згодом влада вирішила обмежити свій "апетит". За словами посадовців, п'яти "Тріумфів" цілком достатньо для прикриття повітряних кордонів Індії.

Загальна вартість контракту становитиме близько 40 000 крор (близько 6 млрд доларів). Угода також передбачає поставку шести тисяч зенітних ракет.

Зауважимо, С-400 "Тріумф" - багатоканальна далекобійна зенітна ракетна система, оснащена декількома типами ракет різної дальності. Вона була розроблена в 2000-х роках в НВО "Алмаз" під керівництвом Олександра Леманського. З 2007 року "систему" прийняли на озброєння.

Нагадаємо, що нещодавно лідер кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв розповів, що Росія реставрувала ядерне сховище в окупованому Криму і завезла на півострів зброю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація