Росія планує відмовитися від українського космічного обладнання

Росія планує відмовитися від українського космічного обладнання

Фото: Reuters

Нова цифрова система "Курс-МКП" вже знаходиться у виробництві.

Російська система стикування і зближення "Курс-МКП" зможе через два роки замінити на Міжнародній космічній станції існуюче зараз українське обладнання.

Про це повідомив керівник напрямку радіотехнічних систем взаємних вимірювань для пошуку, зближення і стикування космічних апаратів НДІ точних приладів Сергій Медведєв, передає ТАСС.

"У нас завдання в 2017 році виготовити перший комплект, і в 2018 році він може з'явитися на МКС", - сказав Медведєв.

За його словами, цифрова система "Курс-МКП" вже знаходиться у виробництві. В майбутньому, вона замінить аналогову систему "Курс-П", яка була створена на українському підприємстві "Элміс".

Нове обладнання зможе працювати з системою стикування "Курс-НА", яка встановлюється на космічні кораблі нової серії "Союз МС".

Він також зазначив, що апаратура системи "Курс" складається з двох частин: активної ("А"), яка знаходиться на космічному кораблі, і пасивної ("П"), розташованої на орбітальній станції.

Нагадаємо, ракета-носій "Союз" з системами управління українського виробництва успішно вивела в космос міжнародний екіпаж астронавтів. Системи керування для ракет-носіїв типу "Союз", єдиного на сьогодні транспортного засобу для доставки екіпажів на МКС, виробляються на харківському підприємстві "Об'єднання Комунар".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація