Росія пригрозила відповісти США на заходження американських есмінців до Чорного моря

Росія пригрозила відповісти США на заходження американських есмінців до Чорного моря

Американський ракетний есмінець "Porter" / Фото: Reuters

В МЗС країни говорять, що такі дії не викликають схвалення у Москви.  

Заходження американських кораблів у Чорне море призведе до відповідних заходів. Про це заявив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Андрій Келін, передає РИА Новости.

"Звичайно ж, це (заходження кораблів, - ред.) не викликає у нас схвалення і призведе, безсумнівно, до заходів у відповідь", — підкреслив дипломат.

Також він прокоментував перебазування американського авіаносця з Перської затоки в Середземне море. За словами Келіна, в переміщенні американських кораблів немає нічого нового, "є свобода мореплавання, є право мирного проходу". Однак те, що це робиться напередодні саміту НАТО у Варшаві і є демонстрацією сили, призводить до певного збільшення напруженості у відносинах.

Раніше повідомлялося, що американський ракетний есмінець "Porter" 6 червня увійшов у Чорне море. Шостий флот США заявляв, що корабель має провести "рутинні операції" в рамках "звичайного розміщення сил". У Чорному морі есмінець "здійснить заходи в порти і візьме участь в двосторонніх навчаннях з флотами країн-партнерів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація