Росія привітала своїх військових у Сирії ковбасою і футболками "Знищимо тероризм"

Росія привітала своїх військових у Сирії ковбасою і футболками "Знищимо тероризм"

Фото: mil.ru

До Нового року кожен військовий отримав подарунок від Міноборони РФ.

На російську військову базу Хмеймім у Сирії до Нового року привезли 15-метрову ялинку. А кожному учаснику військової операції РФ видали футболку з написом "Знищимо тероризм", пише "РИА Новости".

"Бажаю вам швидше покінчити з тероризмом в Сирійській Арабській Республіці і повернутися додому героями, від пальм до російських берез та ялинок", - сказав військовим персонаж в образі Діда Мороза.

Крім того, кожен військовослужбовець отримав подарунок від російського Міноборони: несесер (спеціальну сумку для дрібних предметів), термокружку, продуктовий набір з ковбасою, сиром, червоною ікрою, солодощами, а також футболку з написом "Знищимо тероризм" із зображенням Су-30 та датою початку операції ВКС РФ [30 вересня 2015 року].

Нагадаємо, що Вашингтон звинуватив Москву в атаках на цивільні об'єкти у Сирії. За даними представника Держдепу США Марка Тонера, під час бомбардувань були вбиті сотні мирних жителів, в тому числі співробітники рятувальних служб.

Крім того, міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що ці російські авіаудари можуть розглядатися як військові злочини.

У звіті правозахисників, опублікованому 23 грудня, говорилося, що ряд повітряних ударів російська авіація зробила по житлових районах, де ніяких очевидних військових цілей поблизу не було, атакуючи будинки, мечеті, людні базари та медичні установи.

Правозахисники звинуватили Росію в застосуванні некерованих авіабомб в густонаселених районах і касетних боєприпасів, які за своєю природою призводять до невибіркового ураження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація