Росія продовжує порушувати повітряний простір Туреччини – Ердоган

Росія продовжує порушувати повітряний простір Туреччини – Ердоган

Ердоган вважає, що домовленості щодо Сирії проваляться / Фото: Reuters

Турецький президент розкритикував політику Заходу і Москви щодо Сирії.

Авіація РФ продовжує порушувати повітряний простір Туреччини. Із такою заявою в середу, 24 лютого, виступив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, пише Reuters.

При цьому він не уточнив, коли саме мали місце ці інциденти.

Нагадаємо, наприкінці 2015 року турецькі ВПС збили російський Су-24, який, за заявами Анкари, вторгся в повітряний простір країни.

У Москві наполягають, що бомбардувальник був знищений над територією Сирії. Цей інцидент спричинив за собою різке загострення відносин між Росією і Туреччиною.

Ердоган у середу також розкритикував політику Заходу і Москви щодо Сирії.

"Захід, США, Росія, Іран, Євросоюз і ООН, на жаль, не змогли стати на захист людяності, - сказав він. – Всі ці країни і організації лише з власних інтересів прямо або побічно допустили вбивство правлячим режимом (Башара Асада – Ред.) і його поплічниками майже півмільйона невинних людей".

Нагадаємо, в понеділок, 22 лютого, Росія і США оголосили про те, що погодили між собою план припинення вогню в Сирії. Дану мирну ініціативу пізніше підтримав Башар Асад, а також його противники.

Ердоган вважає, що план припинення вогню провалиться.

"Це перемир'я – прощення Росії, яка під приводом боротьби в альянсі з Асадом проти "Ісламської держави" грубо атакував помірковану опозицію. Ми боїмося, що удари по безневинним не припиняться", - зазначив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація