Росія проведе навчання за сценарієм ядерної війни

Росія проведе навчання за сценарієм ядерної війни

РВСН проводить навчання по всій Росії / Фото: gradremstroy.ru

У ході навчань перевірять роботу системи з оцінки наслідків ядерного удару і проведуть 300 тисяч віртуальних пусків ядерних ракет.

Армія РФ проводить навчання у ракетних військах стратегічного призначення, у ході яких перевірять працездатність системи з оцінки наслідків застосування зброї масового ураження по території Росії, а також навчать операторів пускових установок міжконтинентальних балістичних ракет.

Для перевірки системи оцінки наслідків ядерного удару залучені всі підрозділи радіаційного, хімічного і біологічного захисту РВСП. У навчаннях беруть участь понад 1200 військовослужбовців та близько 200 одиниць спеціальної техніки.

У цей же час в рядах РВСП проходить інтенсивне навчання операторів пуску міжконтинентальних балістичних ракет. Програма передбачає виконання 300 тисяч пусків на тренажерах, які повністю ідентичні бойовим системам. За 40 днів кожен військовослужбовець проведе близько однієї тисячі пусків, що має забезпечити повний автоматизм дій персоналу у випадку отримання команди про нанесення ядерного удару.

Нагадаємо, що Путін нагородив дивізію "зелених чоловічків" орденом Суворова за анексію Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація