Росія раптово перекинула десантників і морську піхоту в Крим і Краснодарський край

Росія раптово перекинула десантників і морську піхоту в Крим і Краснодарський край

Фото: Міністерство оборони Росії

За планом навчань, військовослужбовцям доведеться виконувати завдання, ускладнені перебуванням на незнайомій місцевості.

Підрозділи десантно-штурмової бригади Повітряно-десантних військ (ВДВ) і бригади морської піхоти Каспійської флотилії (КФл) у рамках заходів раптової перевірки боєготовності військ перекинуті на незнайомі полігони в Криму і Краснодарському краї.

"Підрозділи з'єднання ВДВ з Волгоградської області здійснили 1200-кілометровий марш комбінованим способом і прибули на полігон "Опук" (Республіка Крим), де приступили до інженерного обладнання, організації охорони та оборони нового району зосередження та підготовки до виконання навчально-бойових завдань", - йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

Також повідомляється, що бригада морської піхоти КФл, зробивши багатокілометровий марш в складі колон своїм ходом і на залізничному транспорті, в рамках раптової перевірки була перекинута на полігон "Раєвський" в Краснодарському краї.

"Під час здійснення маршів на незнайомі полігони підрозділу з'єднань ВДВ і морської піхоти КФл на практиці відпрацювали питання завантаження (вивантаження) особового складу, військової техніки, матеріальних засобів на морські пороми, а також на залізничні платформи припортових станцій навантаження (вивантаження) у Новоросійську та Керчі", - наголошується в повідомленні.

Міністерство оборони РФ пояснило присутність російських кораблів в Чорному та Каспійському морях

Міністерство оборони РФ пояснило присутність російських кораблів в Чорному та Каспійському морях

За планом навчань підрозділів ВДВ і морської піхоти належить виконати навчально-бойові завдання за призначенням у нових районах базування, відпрацювання яких ускладниться перебуванням на незнайомій місцевості та маловивченою обстановкою, додають у Міноборони РФ.

Нагадаємо, що напередодні, 27 серпня, РФ підняла в небо військові літаки і вертольоти для раптової перевірки боєготовності. Протягом декількох днів екіпажі винищувальної, бомбардувальної, армійської, далекої і військово-транспортної авіації будуть виконувати польоти в зоні відповідальності зазначеного округу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація