Росія та США розійшлися у даті перемовин з приводу Сирії

Росія та США розійшлися у даті перемовин з приводу Сирії

Фото: Reuters

Наразі точно не відомо, де і коли відбудеться зустріч сторін.

Росія та США розійшлися у даті перемовин стосовно врегулювання ситуації в Сирії.

Зокрема, сьогодны, 12 жовтня, увечері МЗС РФ повідомив, що перемовини відбудуться 15 жовтня у швейцарській Лозанні.

"За домовленістю Міністра закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврова і Держсекретаря США Дж.Керрі 15 жовтня в Лозанні відбудеться зустріч глав зовнішньополітичних відомств Росії, США і ряду ключових країн регіону для розгляду можливих додаткових кроків зі створення умов для врегулювання сирійської кризи", - йдеться у повідомленні російського відомства.

Пізніше США підтвердили факт переговорів, проте, проінформували, що вони пройдуть у Лондоні 16 жотвня.

Нагадаємо, США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, що є осередком сирійської опозиції. Про це американський держсекретар Джон Керрі сказав телефоном російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують.

9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" та "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Нещодавно російська авіація відновила важкі бомбардування повстанців у Алеппо. Після цього, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії. Очільники трьох німецьких федеральних земель виступили проти запровадження нових санкцій щодо РФ через ситуацію в Сирії і назвали чинні санкції контрпродуктивними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація