Росія відправила нову субмарину в Чорне море

Росія відправила нову субмарину в Чорне море

Фото: Reuters

Підводний човен оснащений крилатими ракетами "Калібр-ПЛ" і здійснює перехід з Північного на Чорноморський флот.

Сьогодні, 29 червня, новітній російський дизель-електричний підводний човен (ДЕПЧ) "Старий Оскол" увійшов у Чорне море.

Про це повідомили місцеві інформаційні ресурси, що публікували фотографії її проходження через Босфор, передає Інтерфакс.

Підводний човен, який оснащений крилатими ракетами "Калібр-ПЛ", здійснював перехід з Північного на Чорноморський флот. Через чорноморські протоки в надводному положенні з піднятим Андріївським стягом. За його проходженням стежив турецький сторожовий корабель та патрульний катер.

На виході з Босфору в акваторії Чорного моря на російський підводний човен вже чекав фрегат ВМС Туреччини,  який супроводжуватиме його під час переходу на базу.

Під час переходу по Північному морю човен також супроводжували британські та голландські фрегати.

Раніше повідомлялося, що ДЕПЧ "Старий Оскол" завершила цикл випробувань на Північному флоті і вирушила до місця постійного базування на Чорноморський флот.

Нагадаємо, у Північному морі був перехоплений російський підводний човен, який здатний нести крилаті ракети. Субмарина була виявлена силами НАТО її супроводжував британський великий протичовновий корабель HMS Kent.

За даними королівських ВМС, мова йде про човни, що відноситься до класу Kilo за натовською термінології (проект 877 "Палтус", або "Варшав'янка"). За словами командира HMS Kent Деніела Томаса, російська підводний човен була виявлена завдяки вжитим спільними з союзниками по НАТО зусиллям. Подібне відстеження є звичайною діяльністю для Королівського військово-морського флоту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація