Росія випробувала в Сирії високоточні ракети

Росія випробувала в Сирії високоточні ракети

Фото: Reuters

Дальність дії нових ракет складає 4,5 тис. кілометрів.

Російська авіація в Сирії вперше застосувала нові ракети повітряного базування Х-101.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає "Интерфакс".

"Отримано практичний досвід стрільб високоточною зброєю великої дальності з надводних кораблів і підводних човнів з акваторій Каспійського і Середземного морів. Літаки стратегічної авіації в реальній бойовій обстановці вперше застосували нові ракети повітряного базування Х-101 з дальністю дії до 4,5 тисячі кілометрів", - сказав Шойгу.

"Незабаром перспективне озброєння, під час розроблення якого врахований досвід бойових дій в Сирії, почне надходити в Збройні сили РФ", - заявив він.

За рік перебування російської армії в Сирії, на думку Шойгу, "вдалося стабілізувати ситуацію в країні, звільнити значну частину її території від бандформувань міжнародних терористів, налагодити роботу російського центру з примирення сторін, що ворогують".

Також міністр похвалився, що Росія "наносила удари по місцях скупчення бойовиків і їхньої інфраструктури, здійснювала доставку гуманітарних вантажів сирійським громадянам і вирішувала інші не менш важливі завдання".

Нагадаємо, у Росії заявили, що мають повне право на розміщення своїх систем ППО С-300 в Сирії. Зокрема, для вирішення завдань російського військового угрупування.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія вперше розгорнула передову протиракетну систему в Сирії. Це є своєрідною ознакою того, що Москва нарощує військові операції на підтримку президента країни Башара Асада. Повідомляється, що це вперше, коли Росія розгорнула таку передову протиракетну систему за межами своєї країни. На думку посадових осіб, ці ракети наразі не використовуються. Однак розвідка США здійснює нагляд за розвантаженням С-300ВМ "Антей-2500". На думку одного з чиновників, застосуванням такої системи Росія хоче захистити себе від США та їхніх союзників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація