Росія взялася за розробку нової балістичної ракети

Росія взялася за розробку нової балістичної ракети

Фото: Reuters

Це нова зброя для оновлення сухопутного угруповання.

У Росії Державний ракетний центр імені академіка В. П. Макєєва отримав держконтракт на проведення дослідно-конструкторської роботи зі створення нової балістичної ракети, пишуть "Известия".

Судячи з усього, ракета створюється під перспективні атомні підводні човни п'ятого покоління "Хаскі", зазначає видання.

Гендиректор і головний конструктор ГРЦ Володимир Дегтяр підтвердив, що наразі виконується кілька контрактів з Міноборони РФ щодо розробки сухопутних і морських балістичних ракет.

"Це нова важка балістична ракета "Сармат" для оновлення сухопутного угруповання, а також дослідно-конструкторські роботи щодо нової перспективної машинм", - заявив він.

Як пояснили у військово-промисловый комісії, може йтися про нову морську балістичну ракету, яка прийде на зміну розробленій в Московському інституті теплотехніки новітній стратегічній системі "Булава". Ця ракета створюється для озброєння стратегічних атомних підводних човнів проекту 955 типу "Борей", що належать до четвертого покоління.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не буде втягуватися в "гонку озброєнь", але плани щодо переозброєння армії будуть коригуватися відповідно до загроз.

Повʼязані теми:

Наступна публікація