Росія задумала зірвати надання Україні безвізу з ЄС – СБУ

Росія задумала зірвати надання Україні безвізу з ЄС – СБУ

Фото: Reuters

Російські ЗМІ нав'язуватимуть ідею про неспроможність української влади контролювати ситуацію у державі. 

РФ хоче влаштувати у Києві низку масових безладів напередодні ухвалення рішення щодо надання ЄС безвізового режиму Україні.

Про це під час брифінгу заявив начальник Департаменту захисту національної державності Служби безпеки Анатолій Дублик.

За його словами, фейкові акції протесту та безлади російські куратори хочуть влаштувати 15 та 17 листопада – напередодні оголошення остаточного рішення Європарламенту щодо скасування візового режиму для українців.

Дублик додав, що російські ЗМІ напередодні саміту Україна-ЄС збираються транслювати сюжети із повідомленнями про те, що українська влада не може втримати контроль у столиці та регіонах.

"Першою контрольованою та проміжною датою, відповідно до отриманих нами даних, визначено 24 листопада. Це день, на який заплановано день саміту Україна – ЄС, де має відбутися фінальне питання щодо надання безвізового режиму Україні. У випадку створення картинки 15 та 17 (листопада – Ред) про те, що українська влада не контролює (ситуацію – Ред.) це стане додатковим важелем для проросійськи налаштованих та інших сил Європарламенту, щоби це питання відкласти на певний невизначений час", – додав він.

Нагадаємо, СБУ повідомила, що Росія готується до масштабної дестабілізації ситуації в Україні з 15 листопада. Про початок здійснення такого плану свідчить інформація, вилучена із поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова, стверджують силовики. 

Метою плану РФ є внутрішня дестабілізація України. Це організація дострокових парламентських виборів у нашій державі з метою приведення до влади і посилення проросійських сил в новому парламенті. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація