Росія вперто переконує Бельгію, що її авіація обстріляла територію Сирії

Росія вперто переконує Бельгію, що її авіація обстріляла територію Сирії

Фото: Reuters

Після виклику російського посла "на килим" до МЗС Бельгії, РФ також запросила до себе бельгійського представника.

У п'ятницю, 21 жовтня, посла Бельгії у Росії Алекса ван Меувена викликали до міністерства закордонних справ РФ так само, як це зробили кількома днями раніше в МЗС Бельгії щодо російського дипломата.

Про це повідомляється на офіційному сайті МЗС Росії.

Під час розмови двох сторін заступник міністра закордонних справ РФ Володимир Титов заявив, що "тривале і наполегливе заперечення бельгійською стороною факту нанесення 18 жовтня літаками ВПС Бельгії авіаудару в передмісті Алеппо, в результаті якого загинули мирні жителі, викликає здивування", — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у МЗС Росії, бельгійському дипломатові представили докази причетності ВПС Бельгії до бомбардування населеного пункту Хассаджак.

"Докладні відомості про технічні аспекти польоту двох літаків F-16 були також передані раніше по лінії Міноборони Росії військовому аташе Бельгії в Москві", — заявили у відомстві.

Гуманітарний коридор в Алеппо обстріляли зі снайперської й мінометної зброї

Гуманітарний коридор в Алеппо обстріляли зі снайперської й мінометної зброї

Нагадаємо, 18 жовтня, російський Центр з примирення конфліктних сторін у Сирії повідомив про загибель 6 осіб та поранення ще чотирьох внаслідок авіаудару по селищу Хассаджак. 

Тоді ж міноборони РФ повідомило, що на той момент у районі селища вони нібито зафіксували два винищувачі F-16 Королівства Бельгії і "приписали" авіаудари їм.

20 жовтня для роз'яснення підстав звинувачень до МЗС Бельгії викликали російського посла в Брюсселі Олександра Токовиніна. З точки зору бельгійської сторони, звинувачення Росії ні на чому не ґрунтуються. 

Міноборони та МЗС Бельгії однозначно заперечують наявність двох своїх винищувачів на території Алеппо в момент здійснення бомбардувань.

Повʼязані теми:

Наступна публікація