Росія здійснює пряме військове вторгнення в Україну - Держдеп США

Росія здійснює пряме військове вторгнення в Україну - Держдеп США

Російські військові просунулися майже на 40 кілометрів вглиб України. / Фото: Reuters

Вашингтон упевнений, що російська влада бреше своїм солдатам та їхнім сім'ям.

Росія здійснює пряме військове вторгнення в Україну, обманюючи власних солдатів та їхні сім'ї. Про це в середу, 27 серпня, заявила офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі під час брифінгу у Вашингтоні.

"Всі дані вказують на те, що на часі йде контрнаступ російських військових на Донецьк і Луганськ", - сказала вона. Водночас, додавши, що російська влада при цьому обманює власних солдатів та їхні сім'ї.

"Ми стурбовані тим, що уряд РФ не бажає говорити правду, незважаючи на те, що військові просунулися майже на 40 кілометрів вглиб України", - зазначила представник Держдепартаменту США.

За її словами, американське зовнішньополітичне відомство також слідкує за повідомленнями про те, що російських солдат, які загинули за невідомих обставин, ховають на батьківщині.Під час брифінгу Псакі також згадала поранених, які надійшли до шпиталю Санкт-Петербурга.

Як повідомлялося раніше, в Росії нарахували 400 поранених і вбитих російських солдат. У список імен, зібраний по крихтах, увійшли імена бійців декількох мотострілкових бригад.

Крім того, як повідомлялося раніше, Росію сколихнули загадкові смерті десантників, які російська влада продовжує всіляко замовчувати. Нагадаємо, події навколо російських десантників почали розвиватися ще 25 серпня.

Тоді одразу декілька російських ЗМІ повідомили про те, що на кладовищі в селі Вибути (Псковська область) відбулися похорони двох десантників, причини і місце смерті яких ретельно приховуються.

Наступного дня почали надходити повідомлення про затриманих в Україні російських десантників, відео допиту яких було опубліковано СБУ. Після цього російські ЗМІ зв'язали обидві події. Деякі журналісти не виключають, що під Псковом ховали десантників, які загинули на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація