Росія змушена скоротити військові витрати через кризу - ЗМІ

Росія змушена скоротити військові витрати через кризу - ЗМІ

Росія змушена скоротити військові витрати через кризу / Фото: Getty Images

Основна частина скорочень припаде на держоборонзамовлення.

Витрати Міністерства оборони Росії у 2016 році будуть скорочені на 5% у зв'язку з економічною ситуацією в країні.

Про це із посиланням на власне поінформоване джерело з одного з міністерств РФ і людини, близької до керівництва Міноборони, пише видання "Ведомости".

Очікується, що основна частина скорочень припаде на держоборонзамовлення - закупівлю серійно нових озброєнь, що випускаються, науково-дослідні і дослідно-конструкторські роботи з розробки нових озброєнь, ремонт і модернізацію наявних систем зброї.

Але найбільше, за прогнозом співрозмовника видання, будуть скорочені витрати на ряд дорогих систем в сфері звичайних озброєнь для сил загального призначення, в тому числі для флоту і авіації, в меншій мірі - на озброєння Сухопутних військ.

Проте джерело переконує, найменшою мірою скорочення має торкнутися сил ядерного стримування - витрат на розроблення і закупівлю озброєнь для ракетних військ стратегічного призначення, атомних підводних човнів з балістичними ракетами і стратегічних бомбардувальників.

Також співрозмовник видання припускає, що скорочення не зачепить операцію в Сирії. Крім того, планується залишити незмінними витрати на утримання особового складу.

Раніше повідомлялося, що міжнародні рейтингові агентства погіршили прогнози для економіки Росії. Міжнародне рейтингове агентство Moody's у своєму оновленому прогнозі зазначає, що падіння російського ВВП на кінець року складе 2,5%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація