Росія звинувачує Україну в саботуванні мінського процесу

Росія звинувачує Україну в саботуванні мінського процесу

Фото: Сайт МЗС РФ

У РФ також не задоволені і участю Вашингтону у вирішенні "українського питання"

У МЗС Росії звинувачують Київ в намаганнях саботувати Мінські домовленості. Про це заявила представник російського МЗС Марія Захарова, пише "ТАСС".

Вона також наголосила, що західні партнери помітили спробу України саботувати мінський процес.

"Ми спостерігаємо такий підхід - спробу заморозити, саботувати все, що пов'язано з мінським процесом. Спочатку західні партнери не вірили нам, вважаючи, що у нас така гра. Корінні, глибинні зміни західної позиції відбулися півроку тому, коли вони побачили, що Київ саботує саме на практиці, у справах нічого не реалізується", - заявила вона.

При цьому, Захарова висловила незадоволення участю Вашингтону у вирішенні певних питань. За її словами, США не є учасником мінського процесу.

"У той же час Вашингтон активно залучений в українські справи, враховуючи те, що не входить в публічну площину: широка представленість в рядах уряду на Україні, щоденні, щотижневі передзвони віце-президента США з усім українським політичним істеблішментом, починаючи з президента, регулярні візити високопосадовців США в Україну аж ніяк не з протокольними цілями і не в дипломатичній рутині", - сказала вона.

Раніше, офіційний представник російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила про те, що запитаннями про повернення окупованого півострову України "лобісти відпрацьовують гроші". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація