Росіяни мають право на сміх. У РФ зареєстрували петицію за дозвіл Поклонській говорити маячню

Росіяни мають право на сміх. У РФ зареєстрували петицію за дозвіл Поклонській говорити маячню

Фото: Getty Images

Під заявою вже підписалися 3 тисячі користувачів. 

Російський журналіст Ілля Жигульов створив петицію із закликом дозволити новоспеченій депутатці нелегітимної Держдуми Наталі Поклонській говорити всякі нісенітниці.

У тексті автор вимагає публічно роз'яснити нібито вимоги керівництва партії "Єдина Росія" обмежити публічні заяви Поклонської. Також у петиції вказано, що росіяни мають повне право посміятися.

"Вважаємо, що Поклонська має право на висловлення своєї позиції з кожного питання. Людині властиво помилятися, а громадяни Росії мають право на здоровий сміх. Якщо Поклонській заборонити доступ в ефір, то діяльний депутат весь вільний час буде витрачати на запити в прокуратуру з вимогою перевірити фільми, яких вона не дивилася. І тоді в країні, яка тепер переживає непрості часи, буде менше усмішок. Люди стануть нещасними, а режисери замученими прокурорськими перевірками", - йдеться у тексті.

Фото: Change.org

Також в жартівливій петиції закликають навпаки посилити присутність колишньої "прокурорки" в медійному просторі.

Петиція з'явилася після новини про те, що у партії "Єдина Росія" порадили Поклонській обмежити медійну активність після її ляпу із цитатою з твору Олександра Грибоєдова. У політсилі від рекомендацій для депутатки відхрестилися, сама ж Поклонська заявила, що їй невідомо про цю пораду.

"Я висловлюю свою особисту думку, тому про ці заяви мені не відомо. Може, комусь про це відомо більше, може, інша якась Поклонська є? ", - наводить їх цитату РИА "Новости".

Наразі під петицією підписалися майже 3 тисячі осіб із 5 тисяч необхідних.

Як повідомлялося раніше, екс-"прокурорка" Криму та депутат нелегітимної Держдуми Наталія Поклонська приписала полководцю Олександру Суворову цитату з твору Олександра Грибоєдова "Горе з розуму". Під час радіоефіру Поклонська хотіла сяйнути розумом та намагалася процитувати фразу "Служить бы рад, прислуживаться тошно". Вона переплутала кілька слів, тому ведуча її поправила. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація