Росіяни розповіли, що найбільше їх не влаштовує в країні

Росіяни розповіли, що найбільше їх не влаштовує в країні

Фото: Reuters

Найбільше жителі Росії стурбовані високими цінами, а корупція в країні їх стала хвилювати все менше.

Найбільше росіяни стурбовані проблемою зростання цін та інфляції (70%), друге і третє місце займають бідність і низькі зарплати (66%), а також безробіття (41%), що на 10 процентних пунктів більше, ніж два роки тому (56 і 31% відповідно).

Такі дані соціального опитування опублікував дослідницький холдинг Ромир.

В опитуванні взяли участь 1500 респондентів у віці від 18 до 60 років і старше, що проживають у всіх типах міст та сільській місцевості, у всіх федеральних округах.

Варто також відзначити, що цього ж року проблеми з водо- та електропостачанням поступилися з актуальності не тільки безробітним, але й проблему корупції. За останні три роки спостерігається зниження гостроти проблем злочинності, наркоманії та мігрантів. Проте невирішені міжнародні проблеми, які так турбували росіян два роки тому, сьогодні підвищили градус критики на адресу державної влади.

Що стосується корупції, то більше третини респондентів (36%) назвали цю проблему однією з найбільш гострих.

Зростання злочинності хвилює кожного п'ятого росіянина (23%), але якщо простежити за статистикою за останні п'ять років, можна помітити, що це їх хвилює все менше.

Те саме стосується і проблем із наркоманією. На сьогодні вона викликає занепокоєння у 22% росіян, хоча ще три роки тому рівень тривожності стосовно наркоманії був у півтора разу вищим і становив 36%.

Далі в рейтингу йде проблема слабкості державної влади - 20%.

І на останньому місці рейтингу опинилася проблема мігрантів, яка викликає занепокоєння 7% росіян (раніше 19%).

Повʼязані теми:

Наступна публікація