Росіяни стали більше любити Путіна і думають, що Сталін зробив багато хорошого

Росіяни стали більше любити Путіна і думають, що Сталін зробив багато хорошого

Путіна підтримують 70% росіян. / Фото: Reuters

40% росіян вважають, що час правління Йосипа Сталіна принесло країні більше хорошого. 

У Росії зросла частка населення, яке стало позитивно оцінювати часи правління Миколи II, Йосипа Сталіна і Бориса Єльцина. Крім того, росіяни зміцнилися у своїй любові до чинного президента РФ Володимира Путіна. Про це свідчать результати опитування "Левада-центру".

Так 40% росіян вважають, що час правління Йосипа Сталіна приніс країні більше хорошого, ніж поганого. Протилежну точку зору висловлюють 38%. Підтримка Сталіна зросла на 13% порівняно з 2012 роком. Ще 6% опитаних вважають, що цей час не приніс країні нічого особливого.

Варто також зазначити, що за даними опитування, підтримка дій Володимира Путіна на посту президента також істотно зросла. У 2012 році лише 51% росіян вважали, що він зробив більше хорошого. Зараз - 70%. Росіян, які вважають, що Путін зробив більше поганого, ніж хорошого, стало менше - 11% проти 14% в 2012 році.

Крім того, згідно з опитуванням, у лютому 2016 року 51% росіян вважали, що під час правління Леоніда Брежнєва хорошого було зроблено більше, ніж поганого. Чотири роки тому так вважали на 9% менше.

Водночас підтримка дій Микити Хрущова за чотири роки, навпаки, знизилася. У жовтні 2012 року 34% вважали, що за час його правління було більше хорошого, 19% - що більше поганого. Цифри цього місяця - 31% проти 29% відповідно.

Гірше росіяни стали оцінювати і горбачовсько-єльцинський період правління. Те, що позитивного було більше під час правління Михайла Горбачова, зараз зазначають 12% росіян (у 2012 - 14%), 67% вважають, що було зроблено більше поганого (у 2012 році - 50%). Час правління Бориса Єльцина позитивно оцінюють тільки 11%, негативно - 68%.

Нагадаємо, днями на фіналі відбіркового національного туру "Євробачення" у Словенії показали пародійне відео про російського президента Володимира Путіна. Ролик показали у перерві, поки йшло голосування за представника Словенії на пісенному євроконкурсі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація