Росіяни стрімко почали втрачати довіру до Путіна – опитування

Росіяни стрімко почали втрачати довіру до Путіна – опитування

Путіну почали менше довіряти росіяни / Фото: Reuters

Жителі РФ вже не вважають свого президента таким рішучим, як минулого року. 

Громадяни РФ втрачають довіру до президента РФ Володимира Путіна – так, кількість росіян, які симпатизують та довіряють йому знизилася на 7% і 10% відповідно. Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на результати опитування "Левада-центру".

Наразі повністю довіряють російському лідеру  21% проти 26% роком раніше, "скоріше довіряють" 52% (у 2015 - 57%), не довіряють - 14% (із минулого року ця цифра не змінилася).

Із симпатією до президента Росії ставляться 30% опитаних (у 2015 - 37%). Тих, хто ставиться до Путіна "нейтрально або байдуже" побільшало із 10% до 15%. Натомість "настороженим і вичікувальним" своє ставлення назвали 8% опитаних проти 5% минулого року.

Соціологи також запитали у респондентів, що їх приваблює в особистості президента. 33% вважають Путіна досвідченим політиком  (роком раніше так говорили 40% опитаних). 31% росіян назвали Путіна "енергійним, рішучим, вольовим"  (у 2015 - 41%). Далекоглядним главу РФ вважають 21% проти 23% у минулому році.  Кількість росіян, які вважають Путіна "справжнім лідером, який здатен повести за собою людей", за рік знизилася з 25% до 20%.

Заступник  керівника "Левади-центру" Олексій Гражданкін заявив про те, що цифри підтримки президента РФ повертаються до тих, які були до окупації Криму, однак рейтинги російського лідера все одно високі.  

"Сплеск позитивного ставлення після Криму минає, але це все одно набагато вище, ніж в кінці 2013 року", - резюмував експерт.

Як повідомлялося раніше, у Росії наприкінці січня дещо знизився рейтинг президента Володимира Путіна. В січні 2015 року показник схвалення діяльності президента становив 85%, в січні 2014 року – 65%, зазначають соціологи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація