Росіяни заявляють про обстріл в Сирії їхнього вертольота з гуманітарною допомогою

Росіяни заявляють про обстріл в Сирії їхнього вертольота з гуманітарною допомогою

Мі-8 / Фото: Getty Images

Зазначається, що ніхто не постраждав.

У російському Центрі з примирення сторін, що ворогуюють в Сирії, заявили, що вертоліт РФ Мі-8 з гуманітарною допомогою був обстріляний вранці в суботу, 8 жовтня, в сирійській провінції Хама. 

Про це повідомляє ТАСС.

Згідно з інформацією, обстріл вели бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" з переносного зенітного ракетного комплексу.

Потрапляння ракети в вертоліт вдалося уникнути. Ніхто з російських військовослужбовців не постраждав, - додали в Центрі, офіцери якого супроводжували машину.

Нагадаємо, раніше була розірвана угода про припинення вогню, про яку домовилися США і Росія 9 вересня, після того, як авіація розбомбила гуманітарний конвой, що їхав до Алеппо. Захід та сирійська опозиція звинуватили Росію та режим Асада в авіаударі, а Москва і Дамаск поклали провину на проамериканську коаліцію.

Втім, команда експертів Bellingcat ідентифікувала фрагмент боєприпасу, яким поцілили у гумконвой. Ним виявилася хвостова частина осколково-фугасної авіабомби ОФАБ-250-270 - некерованої бомби радянського або російського виробництва. Такі снаряди використовує російська або сирійська авіація.

Повʼязані теми:

Наступна публікація