Росіянин вперше поскаржився до ЄСПЛ через вироку за репост в Інтернеті

Росіянин вперше поскаржився до ЄСПЛ через вироку за репост в Інтернеті

Фото: vk.com

Блогер звернувся до ЄСПЛ через вирок за репост "Правого сектору".

Громадянин Росії вперше поскаржився в Європейський суд з прав людини на вирок за репост в Інтернеті.

Як пише Коммерсант, у Страсбург звернувся челябінський блогер Костянтин Жарінов, якого суд РФ визнав винним в екстремізмі за републікацію матеріалів "Правого сектора" в соціальній мережі.

Повідомляється, що своє кримінальне переслідування Жарінов вважає політично мотивованим. Блогер вважає, що сам факт порушення справи є надмірним, оскільки він одразу підкорився прокурорам, які вимагали вилучити текст зі сторінки "ВКонтакте".

Наголошується, що з 2012 року Жарінов брав участь у масових акціях протесту, підтримував опозиціонера Олексія Навального

Як зазначили його захисники, "Правий сектор" був заборонений через кілька місяців після того, як Жарінов зробив репост повідомлення.

Нагадаємо, що у Росії в перелік некомерційних організацій, щодо яких набрало законної сили рішення суду про ліквідацію або заборону діяльності включено 5 українських організацій: "Правий сектор", "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона" (УНА - УНСО), "Українська повстанська армія" (УПА), "Тризуб ім. Степана Бандери", "Братство".

Повʼязані теми:

Наступна публікація