Російська Держдума позбавила мандата опозиціонера Пономарьова

Російська Держдума позбавила мандата опозиціонера Пономарьова

Ілля Пономарьов / Фото: УНІАН

Водночас фігуранта кримінальної справи про шахрайство Митрофанова виганяти не стали.

Депутати російської Держдуми позбавили опозиціонера Іллю Пономарьова ("Справедлива Росія") мандата.

За дострокове припинення його повноважень з 10 червня проголосували 413 парламентаріїв, проти – троє, передає Slon.ru.

Як зазначає видання, Пономарьов, який живе в США, став першим депутатом нижньої палати російського парламенту, якого позбавили повноважень за неявку на засідання. Перший заступник голови фракції "Справедлива Росія" Михайло Ємельянов зазначив, що за законом депутат повинен особисто брати участь в роботі Держдуми і особисто голосувати.

Сам Пономарьов заявляв, що виконує свої депутатські обов'язки дистанційно, передавши право голосувати за себе Дмитру Гудкову, який підтвердив наявність у нього довіреності від Пономарьова, а також звернув увагу, що в залі відсутні багато депутатів, за яких, вважає Гудков, також голосують колеги за дорученнями.

"Справедлива Росія" почала процедуру позбавлення Пономарьова мандата 6 червня. Також фракція на засіданні голосувала за припинення повноважень депутата Олексія Митрофанова, але в порядку денному Держдуми 10 червня питання про Митрофанове немає.

"Особливо хочу подякувати за те, що ви не стали виганяти з Думи Олексія Митрофанова. Тим самим сенс став особливо зрозумілим – справа не в "прогулах", – Пономарьов написав у Facebook, звернувшись до колишніх колег.

Митрофанова позбавили недоторканності в 2014 році. Раніше Депутат став фігурантом кримінальної справи про шахрайство, він також перебуває за кордоном.

Повʼязані теми:

Наступна публікація