Російська партія "Яблоко" визнала вибори в Держдуму нелегітимними

Російська партія "Яблоко" визнала вибори в Держдуму нелегітимними

Фото: Reuters

У партії вважають, що парламент сформований меншістю країни і не представляє російське суспільство.

Російська опозиційна партія "Яблоко" не визнає легітимність виборів до Держдуми, які відбулися 18 вересня.

У вирішенні федерального політкомітету партії говориться, що вибори не можна визнати парними і легітимними через маніпуляції з явкою, масового примусового голосування, а також прямих фальсифікацій при підрахунку голосів та оформленні протоколів.

В "Яблоко" вважають, що Держдума вперше в новій російській історії сформована меншістю населення країни, тому вона не представляє російське суспільство і не є органом народного представництва.

Опозиціонери звинувачують у пасивності виборців діючу владу, політика якої спрямована на неучасть громадян у виборчому процесі.

Верховна Рада закликала світ визнати нелегітимною нову Держдуму Росії

Верховна Рада закликала світ визнати нелегітимною нову Держдуму Росії

Нагадаємо, 18 вересня Москва вперше організовувала вибори до свого парламенту на окупованих українських територіях – в Криму і Севастополі. Україна відмовила Росії в організації виборів на своїй території. Відмова стосується і російських дипломатичних представництв – посольства і консульств. Також, рішення України про цілісність і суверенітет підтримали й інші країни - Румунія, Латвія, Швеція та Франція.

Кожна з країн не визнає результати виборів до Державної думи Російської Федерації в окупованому Криму.

Своєю чергою, у МЗС Франції наголосили, що не визнають ані легітимність організації, ані результати голосування, яке відбулось в Криму 18 вересня цього року.

19 вересня, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ у частині голосування на території окупованого Кримського півострова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація