Російська пропаганда в ООН: Лавров поскаржився на захоплення церков РПЦ в Україні

Російська пропаганда в ООН: Лавров поскаржився на захоплення церков РПЦ в Україні

Сергій Лавров / Фото: Reuters

Також він розповідав про "марші неонацистів" та порушення прав нацменшин.

Заява глави МЗС РФ Сергія Лаврова в рамках сегменту високого рівня сесії Ради ООН з прав людини прозвучала в дусі російських пропагандистких ЗМІ. Так, він, зокрема, сказав, що в Україні продовжують обмежувати права національних меншин.

"Тривають грубі порушення прав національних меншин в Україні. В умовах відсутності прогресу у здійсненні політичних реформ на виконання мінського комплексу заходів, схвалених резолюцією РБ ООН, при потуранні і навіть підбурюванні з боку київської влади в Україні наростає агресивність націонал-радикалів, відкрито проводяться марші неонацистів, тривають переслідування інакомислячих, захоплення храмів Російської православної церкви", - цитує його російське агентство ТАСС.

"Замотуються розслідування масових злочинів, включаючи події на Майдані в лютому і Одесі в травні 2014 року, незважаючи на зусилля Ради Європи домогтися встановлення винних і їхнього покарання", - додав Лавров.

Нагадаємо, кримська єпархія Української православної церкви Київського патріархату почала скаржитися, що у неї відбирають храми відразу після анексії півострова Росії ще в квітні 2014 року.

З останніх випадків - так званий арбітражний суд Криму ухвалив рішення вилучити у Кримської єпархії УПЦ КП приміщення в центрі Сімферополя, яке належить їй, визнавши недійсним договір оренди, укладений на термін до 2050 року.

Також на анексованому півострові не припиняються переслідування кримських татар російською окупаційною владою. Український глава МЗС на Мюнхенській конференції в лютому заявив Лаврову про обшуки кримських татар в Криму, проте російський міністр зробив вигляд, що не почув.

Повʼязані теми:

Наступна публікація