Російське Міноборони лякає вторгненням Туреччини у Сирію

Російське Міноборони лякає вторгненням Туреччини у Сирію

Росію звинувачують у зриві мирних переговорів / Фото: Reuters

У відомстві заявляють, що мають "серйозні підстави".

Офіційний представник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив про серйозні побоювання відомства в тому, що Туреччина готує військове вторгнення в Сирію.

"Ми маємо серйозні підстави підозрювати інтенсивну підготовку Туреччини до військового вторгнення на територію суверенної держави - Сирійської Арабської Республіки. Ознак прихованої підготовки турецьких збройних сил до активних дій на території Сирії ми фіксуємо все більше і більше", - сказав Конашенков.

Представник відомства заявив, що Міноборони подало відеодокази, на яких турецькі самохідні артилерійські установки ведуть обстріл сирійських населених пунктів на півночі Латакії. Росії також повідомляє, що посилила ведення всіх видів розвідки в близькосхідному регіоні.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця і провалу переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація