Російське МЗС звинуватило Україну в катастрофі МН17

Російське МЗС звинуватило Україну в катастрофі МН17

Фото: Reuters

У Росії вважають, що головною причиною катастрофи стало незакриття Україною повітряного простору.

Міністерство закордонних справ Росії попросило Спільну слідчу групу (ССД) з розслідування катастрофи малайзійського Боїнга на Донбасі оцінити незакриття Україною повітряного простору, назвавши це однією з основних причин катастрофи.

Про це сообщается на сайті МЗС РФ.

3 жовтня МЗС викликав до себе "на килим" посла Нідерландів Рене Джонса-Боса. У Мзс послу заявили, що не визнають розслідування обставин катастрофи літака задовільними.

"У ході бесіди голландській стороні були озвучені серйозні аргументи щодо неприйняття Росії методів роботи ССД. Російська сторона, як і раніше, вважає, що вони відрізнялися келейностью, непрозорістю і упередженістю. Було вказано на неприйнятність ігнорування надається російською стороною важливої об'єктивної інформації, що підриває співпраця російських експертів зі слідством, а також компрометує зусилля по встановленню істинної картини трагедії", - йдеться в заяві МЗС.

Також Росія закликала Гааги вивчити передані їй радіолокаційні дані.

На думку Росії, ці дані "найбільш об'єктивні докази" обставин катастрофи літака.

Також у міністерстві заявили про "згубний тиску" на РФ та інші країни з метою закрити очі на "дефекти в роботі ССГ" і визнати висновки розслідування "єдино правильними і незаперечними".

Російські міністерство вважає, що однією з головних причин трагедії було незакриття повітряного простору України.

Нагадаємо, 28 вересня представники Об'єднаної слідчої комісії в Нідерландах представили результати розслідування катастрофи MH17 і відзначили, що після запуску ракети, яка знищила пасажирський лайнер Boeing 777, ЗРК "Бук" повернули на територію РФ.

Експерти офіційно встановили, що зенітна ракетна система "Бук" була привезена на Донеччину з Росії і після обстрілу Boeing вирушила назад в РФ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація