Російські автовиробники зупиняють заводи - ЗМІ

Російські автовиробники зупиняють заводи - ЗМІ

АвтоВАЗ готується призупинити виробництво / Фото: Getty Images

Продажі легкових автомобілів Lada з початку року впали на третину.

У російському Тольятті усі конвеєри, в тому числі і зі збірки машин для Renault-Nissan, зупинять з 18 грудня до 18 січня.

Про це виданню "Ведомости" повідомили два постачальника "АвтоВАЗу" і дві близьких до автозаводу людини.

Завод в Іжевську, де в тому числі випускається нещодавно презентована Lada Vesta, буде призупинений після 28 грудня до 18 січня.

Як пише видання, про можливість призупинення "АвтоВАЗом" виробництва з 18 грудня стало відомо з листа керівника профспілки "Автовазу" Сергія Зайцева президенту компанії Бу Андерссону.

При цьому формально простою не буде: випуск машин буде призупинений, але люди продовжать приходити на роботу. Передбачається, що співробітники, крім іншого, займатимуться оптимізацією виробництва, що дозволить заводу не накопичувати запаси в умовах низького попиту.

У січні – жовтні 2015 року продажі легкових автомобілів і LCV у Росії впали на третину, продажі Lada – на 30%, свідчать дані АЄБ. Якщо попит продовжить знижуватися, то вже у I кварталі "АвтоВАЗ" може використовувати інший антикризовий захід, нещодавно анонсований як можливий, – чотириденний робочий тиждень, говорить людина, близька до підприємства.

Через падіння ринку ще у листопаді на два місяці призупинив випуск автомобілів на двох своїх основних автозаводах Ford Sollers, на третьому виробництво машин буде зупинено у грудні на місяць.

Випуск автомобілів на УАЗі буде призупинено з 31 грудня і відновиться 1 лютого 2016 року, говорить представник компанії.

Завод "Хенде мотор мануфактурінг рус" в Санкт-Петербурзі працюватиме весь грудень і відновить виробництво 21 січня, каже його представник.

Раніше повідомлялося, що із 3 січня 2016 року Україна вводить компенсаційне мито на імпорт автомобілів, вироблених у РФ. Вони встановлюються, виходячи з розміру субсидій із російської сторони: на товари виробництва ТОВ "Соллерс – Далекий Схід" – у розмірі 17,66%; виробництва ВАТ "АвтоВАЗ" – 14,57%; інших виробників у Російській Федерації – 10,41%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація