Російські канали осоромилися на "прямих ефірах" і одночасно показали тих самих експертів

Передачі показували у записі. 

Російські ЗМІ заскочили на черговому "ляпі" - канали НТВ та "Первый канал" під час ток-шоу, які йдуть в один час, показали тих самих гостей передачі.

29 лютого о 13:55 на "Первом канале" транслювалося ток-шоу "Час покаже". В ньому гості обговорювали брутальну ДТП, яку влаштував актор Валерій Ніколаєв, відомий виконанням головної ролі у серіалі "День народження Буржуя".

На НТВ, натомість, о 13.50  показали передачу "Місце зустрічі" на тему перемир'я в Сирії. Примітно, що обидві передачі канали позиціонували як прямий ефір, пише Lenta.ru. 

Під час програми "Час покаже" на 13-й хвилині продюсер через навушник повідомив ведучому Петру Толстому про те, що депутат Держдуми Михайло Старшинов, присутній в його студії, обговорює тему конфлікту в Сирії у "прямому ефірі" іншого телеканалу. Примітно, що на обох відео політик був одягнений однаково.

Ведучий не знехтував можливістю "потролити" депутата.

"Вам як фахівцю з Сирії, а я знаю, ви зараз багато говорите про Сирію, я хочу дати можливість висловитися в прямому ефірі щодо животрепетних тем. Просто на іншому каналі якраз ви зараз говорите про це", - промовив Толстой.

Старшинов був не єдиним експертом, який "засвітився" одночасно у двох ефірах. Так, на НТВ і "Первом канале" в один час транслювали випуск із президентом Інституту регіональних проектів і законодавства Борисом Надєждіним, науковим співробітником Інституту США і Канади РАН Геворгом Мірзаяном і американським журналістом Майклом Бомом. 

Згодом депутат від партії "Справедлива Росія" Михайло Старшинов пояснив одночасну появу у двох ефірах різницею у часових поясах.  

"Наскільки я розумію, ефіри йдуть на різні часові пояси, і що з них вважати прямим? Багато телевізійних передач пишуть прямий ефір, хоча справедливості заради треба сказати, що цей прямий ефір йде тільки на Далекий Схід, а в нашому часовому поясі - чи можна назвати прямим ефіром те, що показують у нас, що вже шість годин тому чи чотири показали на Далекому Сході? "- цитує РСН слова політика. 

Як повідомлялося раніше, нещодавно кремлівські ЗМІ запустили "фейк" про претензії України через напад Батия. Примітно, що ту саму "сенсацію" опублікували двічі  за півроку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація