Російські слідчі назвали основну причину ймовірного падіння літака Іл-76

Російські слідчі назвали основну причину ймовірного падіння літака Іл-76

Фото: aviarf.ru

Наразі проводиться дослідча перевірка, створена оперативно-слідча група.

Як основну причину ймовірного падіння російського літака Іл-76, який мав гасити пожежі в Іркутській області, слідчі розглядають відмову техніки і помилку пілота.

Про це повідомляють РІА Новини з посиланням на Східно-Сибірське слідче управління на транспорті Слідчого комітету Росії.

Наразі проводиться дослідча перевірка, створена оперативно-слідча група.

Одночасно FlashSiberia із посиланням на джерело в МНС повідомляє, що керівництво відомства наполягло на вильоті літака Іл-76.

"Є завдання не допустити торішніх пожеж. Ось їх і відправили, хоча екіпаж пручався, казав, що видимість ніяка. Але керівництво вважало інакше і змусило хлопців летіти ", - розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що лайнер брав участь у гасінні масштабних природних пожеж і не вийшов на зв'язок. За даними російського МНС, на борту літака перебували 10 осіб. Пошуки Іл-76 ведуть кілька літаків і вертольотів. Проте все ускладнюється важкодоступністю місцевості, а також задимленістю від палаючих лісів.

Раніше 2 липня фахівці МНС Росії визначили місце в Іркутській області, де імовірно впав літак Іл-76. "На наше переконання, ми розуміємо, що місце падіння ось тут", - повідомив журналістам заступник міністра з надзвичайних ситуацій Леонід Бєляєв, вказавши на карті точку більш ніж у 150 кілометрах від найближчого населеного пункту. За його словами, в це місце направилася група рятувальників з селища Качуг, де знаходиться пункт збору рятувальників. "Працюють понад 500 осіб, 50 одиниць техніки", - наголосив Бєляєв.

За його словами, літак поки вважається зниклим.

Як відомо, російський Сибір потерпає від лісових пожеж. Знищено вже тисячі гектарів лісу в Іркутській області, Бурятії і Забайкаллі. Причини пожеж - грози і спека. Їм присвоєні високі четвертий і п'ятий ступеня небезпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація