Російські журналісти скаржаться, що Порошенко не хоче з ними спілкуватися у Давосі

Російські журналісти скаржаться, що Порошенко не хоче з ними спілкуватися у Давосі

Порошенко у Давосі відмовляється давати коментарі російським ЗМІ. / Фото: Reuters

Український президент відмовив у коментарі двом кореспондентам російських ЗМІ.

Російські журналісти повідомляють, що президент України Петро Порошенко відмовляється давати їм коментарі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Коли кореспондент російського агентства новин Sputnik англійською мовою задав питання Порошенку, український президент запитав, з якої країни ЗМІ. Коли він дізнався, що з Росії, то прикрив диктофон долонею і сказав англійською, що давати коментар не буде.

Така ж ситуація сталася і з журналістом РИА Новости, яка хотіла взяти у президента коментар зустрічі Порошенка з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ціпрасом.

Коли один з представників делегації президента України дізнався, що журналістка з російського ЗМІ, він повідомив, що Порошенко не планував спілкуватися і давати брифінг для російських ЗМІ, передає РИА Новости.

Нагадаємо, протягом 20-22 січня глава української держави Петро Порошенко провів важливі зустрічі на форумі у Давосі. Були заплановані переговори з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, президентом Міжнародного комітету Червоного хреста Мауером, прем'єр-міністром Нідерландів Рютте, а також з провідними представниками міжнародних бізнесових та інвестиційних кіл.

Активну участь у заходах Давосу брала й міністр фінансів України Наталія Яресько. Вона запланувала 15 зустрічей, не враховуючи участі у самому Форумі. Під час цих зустрічей Яресько збиралася обговорити питання виконання реформ в Україні, прийнятий Держбюджет і податкові зміни, а також подальшу фінансову підтримку України.

У Давосі другий день Всесвітнього економічного форуму

У Давосі другий день Всесвітнього економічного форуму

Повʼязані теми:

Наступна публікація