Російські ЗМІ пишуть про секретні похорони десантників у Пскові, які загинули на Донбасі

Російські ЗМІ пишуть про секретні похорони десантників у Пскові, які загинули на Донбасі

У Пскові таємно ховають десантників / Фото: ТСН.ua

Очевидці говорять про свіжі могили.

У ряді російських ЗМІ з'явилася інформація про похорони десантників, які, згідно із офіційних заяв влади, нібито загинули на одному з полігонів Пскова.

Автори статей не виключають, що загиблі є учасниками неоголошеної війни Росії проти України.

Зокрема, видання Slon.ru з посиланням на свої джерела пише про похорони десантників в селі Вибути під Псковом. Військові загинули за невідомих обставин. "Очевидець відспівування загиблих, на якому були присутні близько 100 осіб, розповів, що дата і обставини загибелі бійців не називалися, були озвучені лише імена. Похорон відбувся на цвинтарі поруч з військовим полігоном", - повідомляють очевидці.

Крім того, вдалося також виявити на кладовищі в Вибутах дві свіжі могили з вінками від підрозділів псковських ВДВ. Могили належать бійцям Кічаткіну та Осипову.

Як зазначає видання, в селі Вибути знаходиться церква і кладовище, засноване в XV столітті. Неподалік - на південній околиці Пскова - розташована військова частина, у якій базується 76 Чернігівська дивізія ВДВ, яку нещодавно Володимир Путін спеціальним указом нагородив орденом Суворова "за успішне виконання бойових завдань командування і проявлені при цьому особовим складом мужність і героїзм".

Також про похорон десантників пише видання "Эхо Москвы". Політик Олена Васильєва повідомляє, що більшість жителів Пскова навіть не допускає про те, що в Луганській області загинула не одна рота десантників. "Народу пропаганда так промила мізки, що росіяни впевнені, що України більше немає. Вони впевнені, що країна розорена, розбомблена міфічними украми за допомогою американців і НАТО. Вони абсолютно щиро дякують Путіну за те, що він не вводив війська і зберіг тисячі невинних життів російських солдатів", - зазначила вона.

При цьому Васильєва додає, що українці в соціальних мережах просять росіян забрати трупи загиблих військових з РФ. "Україна готова доставити трупи родичам за свій рахунок. Не для того, щоб пожартувати над кимось, а тому, що там, в Україні не втратили головного - людяності! Вони там ніяк не можуть зрозуміти: як це так, як можна відмовитися від своїх "героїв" і дозволяти заривати їх як бездомних собак", - зазначила російський політик.

У той же час, Олена Васильєва пише, що в Псков на білих КамАЗах привезли трупи десантників. "І почала просочуватися інформація з усіх соцмереж, незважаючи на те, що спецслужби намагаються чистити кожне таке повідомлення. А тепер інформаційний вакуум прорвали і дружини, кохані тих, кого таємно привезли на батьківщину. Трохи раніше у Facebook була створена відкрита група "Вантаж-200 з України в Росію", в якій люди збирають всі публікації із загиблими в Україні російськими контрактниками та строкової служби", - додала вона.

Про можливу участь російського десанту у війні в Україні пише і російський журналіст Олег Кашин. Він на сторінці інтернет-видання Colta.ru пише, що в Пскові все частіше ходять чутки про загиблих військових на Сході України.

"Десантники, про яких йдеться, - за тими ж чутками, не строковики, а контрактники, причому їхній статус на момент перекидання в Ростовську область, як кажуть, може бути яким завгодно, аж до варіанту "змусили достроково розірвати контракт, видали паспорт і в тому ж спорядженні, з тією же зброєю відправили вже формально як цивільного добровольця". Те, чим десантники зайняті в ростовському відрядженні, називається "ходити за кордон", тобто, базуючись в Ростовській області, бійці через незахищені ділянки кордону нібито ходять на українську територію, беруть там участь у боях, а потім повертаються назад, як ніби нічого й не було", - пише він.

При цьому журналіст намагався через псковських знайомих вийти на десантників, які залишилися в Пскові, або хоча б їхніх дружин, а дружини відповідали, що "зрадниками ставати не хочуть і говорити нічого не будуть, а що стосується втрат, то втрати вимушені, "на благо"".

"Кілька разів чув, що надання сім'ям матеріальної допомоги ставиться в залежність від підписки про нерозголошення, яку командування бере з дружин та батьків загиблих десантників. Ще кажуть, що на меморіальних стендах у частинах 76-ї дивізії (тобто там, куди може потрапити тільки військовослужбовець, сторонніх не пускають) висять нові фотографії загиблих без пояснення, де і за яких обставин загинув цей солдат або офіцер. Говорять про відспівування в "військовому" храмі Олександра Невського. Кажуть, що в понеділок в місті повинні пройти чи перші, чи вже чергові похорони. Кажуть, що тіла десантників з інших міст відправляють з Пскова в рідні міста", - підсумовує Олег Кашин.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні антитерористичної операції знищено близько 250 російських найманців.

Повʼязані теми:

Наступна публікація