Російські ЗМІ розповсюдили фейк про візит саудівського короля до РФ

Російські ЗМІ розповсюдили фейк про візит саудівського короля до РФ

Король Салман поки не збирається до РФ / Фото: Getty Images

Графік монарха ще не визначений.

Дати офіційного візиту короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда до Росії ще не визначено.

Про це державному виданню SPA повідомило джерело в МЗС Саудівської Аравії.

Російські ЗМІ звинуватили у спекуляціях щодо візиту і розповсюдженні "неправдивої інформації", оскільки Ер-Ріяд ще не визначив графік візитів монарха. 

Раніше прокремлівське видання РИА Новости із посиланням на заяву помічника президента РФ Юрія Ушакова повідомило, що зустріч відбудеться у середині березня цього року в Росії.

Нагадаємо, Саудівська Аравія входить до міжнародної коаліції на чолі із США, яка вимагає відставки президента Сирії Башара Асада і наносить удари по силах "Ісламської держави".

Відносини між Ер-Ріядом і Москвою можуть ще більше загостритися після повідомлення про перекидання до Туреччини військової авіації Саудівської Аравії для активізації боротьби із силами "ІД".

Своєю чергою, міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд вважає, що президент РФ здатний зупинити війну в Сирії з допомогою телефонного дзвінка. "Залишиться чи піде Асад залежить лише від того, чи готові росіяни використати свій вплив і усунути його, - сказав він. - Є лише одна людина на планеті, здатна завершити громадянську війну в Сирії з допомогою телефонного дзвінка - це президент Путін".

Повʼязані теми:

Наступна публікація