Відомий російський активіст утік до України через ризик опинитися за ґратами

Відомий російський активіст утік до України через ризик опинитися за ґратами

Свою втечу активіст пояснив змінами в особистому житті

На 76-річного Володимира Іонова заведено кримінальну справу за статтею про неодноразові порушення закону про мітинги.

Підсудний у справі про неодноразове порушення закону про мітинги Володимир Іонов втік до України. Чоловік заявив, що закордонного паспорта він не має, тому російсько-український кордон перетнув нелегально. Про це повідомляє видання "Грани. Ру".

Наразі він перебуває у Харкові й має намір подати документи на пошук політичного притулку. 

Рішення втекти в Україну Іонов пояснив змінами в особистому житті.

"Зараз мені хотілося б уникнути в'язниці, - заявив він. - Коли я був самотнім, мені було абсолютно все одно. Тепер я маю кохану жінку, її конституція набагато тонша за мою. Через почуття турботи і любові до неї я прийняв таке рішення. Думаю, що поїхав я не назавжди. Моя батьківщина - Росія, і думаю, що тут скоро відбудуться серйозні зміни. Дай Боже, щоб ці зміни відбулися взагалі без крові".

Ольга Браун, супутниця Іонова, також переїхала в Україну.

Владимир #Ионов выбрал свободу.Ионов:Вчера я вместе любимой женщиной пересек границу Украины в районе Белгорода, и на...

Опубліковано Grani.Ru 21 грудня 2015 р.

Нагадаємо, що на початку грудня в Росії за аналогічним звинуваченням до трьох років позбавлення волі засудили ще одного активіста, Ільдара Дадіна. 

Самого 76-річного Володимира Іонова протягом 2015 року притягували до адміністративної відповідальності за участь у неузгоджених акціях вже чотири рази. На нього було заведено кримінальну справу за статтею про неодноразові порушення закону про мітинги.

Вирок мав бути ухвалений ще 8 грудня, проте засідання скасували у зв'язку зі станом здоров'я підсудного. Звинувачення просило засудити його до трьох років позбавлення волі умовно.

Повʼязані теми:

Наступна публікація