Російський дитячий омбудсмен підтвердив намір піти у відставку

Російський дитячий омбудсмен підтвердив намір піти у відставку

Російський дитячий омбудсмен підтвердив намір піти у відставку

Фото: Daily Stavropol

Остаточне рішення прийме Путін.

Уповноважений по захисту прав дітей РФ Павло Астахов підтвердив, що подав заяву про звільнення.

Про це він заявив телеканалу РБК.

"Вчора після дуже серйозної розмови я подав заяву, але рішення прийме президент", — сказав Астахов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Павло Астахов написав заяву про відставку. До до омбудсмена останнім часом виникло багато претензій. Зокрема, через його спілкування з потерпілими на озері у Карелії дітьми і його заяви з приводу "зморщених жінок". Журналістка Кашеварова каже, що до Астахова є претензії і корупційного характеру. 

Павло Астахов запам'ятався своїми скандальними висловлюваннями. Зокрема, на своїй сторінці в мікроблозі Twitter він запитав у своїх підписників, чи можна зв'язувати дітей "при особливих обставинах".

Крім того, Астахов назвав нормальним укладення шлюбів з неповнолітніми у зв'язку з весіллям 17-річної дівчини з чеченського села та 51-річного начальника РВВС.

"На Кавказі раніше відбувається емансипація і статеве дозрівання, давайте не будемо ханжами. Є місця, де жінки вже в 27 років зморщені, і за нашими мірками їм під 50", - сказав він тоді.

Нещодавно Астахов потрапив у новий скандал. Він запитав у дівчинки, яка вижила під час шторму на озері Сямозеро в Карелії, "як поплавали?". Замість дівчинки на питання Астахова відповіла жінка, яка перебувала в палаті, сказавши: "Слава Богу, вижили".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація