Російський Генштаб попросив Путіна поновити авіаудари по Алеппо

Російський Генштаб попросив Путіна поновити авіаудари по Алеппо

Фото: Reuters

Російська авіація, за офіційною версією, припинила удари по сирійському місту 18 жовтня.

Російський Генштаб звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням відновити авіаудари по бойовиках в східному Алеппо.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенанта Сергія Рудського.

"У зв'язку з тим, що не припиняється загибель мирних жителів, бойовики відновили активні бойові дії проти урядових військ, ми звернулися до верховного головнокомандувача збройними силами Російської Федерації з проханням відновлення авіаційних ударів по незаконним збройним формуванням у східному Алеппо", - заявив він.

За його словами, російський Центр примирення і адміністрація Алеппо ведуть переговори про евакуацію мирного населення і виходу бойовиків з контрольованих ними районів.

"Як і раніше всі вісім розгорнутих гуманітарних коридорів відкриті і працюють у цілодобовому режимі. Поблизу них чергують автобуси, машини швидкої допомоги, розгорнуті пункти гарячого харчування, є запаси питної води і продовольства", - зазначив Рудський.

Як заявляли в російському військовому відомстві, авіація припинила польоти над Алеппо 18 жовтня. Сергій Рудський 25 жовтня казав, що й надалі повітряна зона буде закритою.

США і Росія намагаються домовитися про забезпечення гуманітарного коридору в Алеппо, який заблокований вже понад півроку. Росія звинувачує бойовиків в тому, що вони обстрілюють коридор. США звинувачували російську авіацію в ударах по гуманітарній колоні, яка прямувала в Алеппо.

Нагадаємо, Росія бере участь в сирійській операції з 30 вересня 2015 року. Вона виступає на стороні президента країни Башара Асада. США підтримують окремі збройні формування повстанців.

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Сирійська опозиція пішла у контрнаступ проти урядових військ в Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація