Російський канал пустив в ефір фейкове відео з хлопчиком і оголеними чоловіками

Російський канал пустив в ефір фейкове відео з хлопчиком і оголеними чоловіками

Російських глядачів лякають фейковими відео / Фото: Россия 24

Російська пропаганда "штурмує" телеглядачів черговою брехнею.  

Російський канал "Россия 1" в ефірі показав фейкове відео про гей-пропаганду у країнах Заходу, де американському малюку нібито показують дитячу кімнату, обклеєну порнографічними малюнками.

В ефірі програми "Специальный корреспондент" російські журналісти та запрошені гості обговорювали гей-паради у Європі та лякали глядачів непристойними малюнками, які нібито друкують у посібниках для дітей у країнах Заходу.

Також російські журналісти продемонстрували відео, в якому батьки маленького хлопчика показують йому кімнату, обклеєну малюнками оголених чоловіків у непристойних позах.

"Ерозія моралі, породжена за океаном, розмивання інституту шлюбу - Європа покірливо бере приклад у США. Невже так має виглядати дитяча?" – озвучив змонтоване відео ведучий програми.

Насправді ж замість непристойних малюнків на оригінальному відео була дитяча іграшка.  Ролик, використаний російським телеканалом, з'явився ще у 2012 році як реклама компанії Fathead, що займається виготовленням наклейок для декору. В оригіналі цього відео на стіні в кімнаті хлопчика були не порнографічні картинки, а малюнок автомобіля.

Викрили фейк російського каналу користувачі соцмереж.

Так виглядає оригінал ролику, який опублікували ще два роки тому.

Після оприлюднення рекламного ролику у мережі з'явилося багато пародій на нього. Саме один з них російські журналісти і використали в своїй передачі. 

Фейкове відео в сюжеті починається на 44 хвилині 50 секунді. 

 Як повідомлялося раніше, блогери спростували фейк російського телеканалу про ураження малайзійського Boeing іншим літаком. Росіяни озвучили чергову брехню в інформаційній війні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація