Російський літак небезпечно зблизився з літальним апаратом коаліції в Сирії

Російський літак небезпечно зблизився з літальним апаратом коаліції в Сирії

Операція російської авіації проти ІД почалася 30 вересня

Пентагон має намір "повторно вивчити маршрут літака".

Літальний апарат міжнародної коаліції, що бере участь в нанесенні ударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії, був змушений змінити маршрут, щоб уникнути небезпечного зближення з російським літаком.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву представника Пентагону Джефа Девіса. Інцидент, за словами Девіса, стався після 1 жовтня, коли відбулася відеоконференція між американськими і російськими військовими, присвячена безпеці польотів в Сирії.

При цьому представник Пентагону відмовився розкрити деталі і уточнити тип літального апарата, а також назвати координати району, де стався інцидент.

Він лише зазначив, що Пентагон має намір "повторно вивчити маршрут літака".

Пентагон 6 жовтня закликав Москву терміново відповісти на запит про узгодження правил взаємодії в повітряному просторі Сирії.

Операція російської авіації проти ІД почалася 30 вересня. Попередньо Путін отримав необхідний для цього мандат в Раді Федерації. З проханням надати підтримку в боротьбі з терористами до російського президента звернувся Асад. Крім Росії, удари по бойовиках наносять сили коаліції на чолі з США, яка діє на території арабської країни з вересня минулого року без дозволу Ради безпеки ООН і не координує свої дії з сирійською владою.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що російські літаки підлітають близько до американським дронам в Сирії.

У Сирії урядова армія провела наземну операцію проти сил опозиції

У Сирії урядова армія провела наземну операцію проти сил опозиції

Повʼязані теми:

Наступна публікація