Російській нацгвардії дозволять воювати за кордоном

Російській нацгвардії дозволять воювати за кордоном

Російські військові / Фото: Getty Images

Однією з функцій нового відомства є участь у миротворчих операціях.

Російська національна гвардія зможе боротися за межами РФ. В оприлюдненому проекті указу президента про створення федеральної служби Росгвардія участь у миротворчих операціях є однією з функцій нового відомства, пише РБК.

Згідно з указом Путіна "Про Федеральну службу військ національної гвардії Російської Федерації", Росгвардія буде брати участь у миротворчих операціях і навчати співробітників правоохоронних органів іноземних держав. Створення відповідної служби передбачено у внесеному раніше в Держдуму президентському пакеті законопроектів, що регулюють функціонування Національної гвардії.

Видання нагадує, що восени 2014 року зібрало і проаналізувало дані про загиблих, поранених і зниклих в Україні російських військових. Виявилося, що більшість з них служили в п'яти частинах ВДВ, складових російського миротворчого корпусу. За офіційною версією десантники гинули на навчаннях в Ростовській області, а на Донбас їздили лише добровольці.

Росгвардія, крім боротьби з тероризмом та організованою злочинністю, буде також займатися розробкою заходів "із забезпечення авіаційної безпеки в галузі цивільної авіації". У проекті указу йдеться і про те, що відомство може у надзвичайних ситуаціях призупинити або обмежити використання мереж і засобів зв'язку.

5 квітня Президент РФ Володимир Путін оголосив про створення російської Національної гвардії. За його словами, російська Нацгвардія буде сформована на базі Внутрішніх військ і займатиметься боротьбою з тероризмом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація