Російський опозиціонер розповів, чому Путін побоюється Кадирова

Російський опозиціонер розповів, чому Путін побоюється Кадирова

Фото: instagram.com/kadyrov_95

Президент Росії не може наказувати чеченському лідеру.

Президент РФ Володимир Путін побоюється чеченського лідера Рамзана Кадирова, бо лише він здатний розмовляти з ним на рівних.

Про це заявив російський опозиціонер Ілля Яшин у ексклюзивному інтерв'ю ТСН.

"Кадиров зосередив у своїх руках величезні фінансові, політичні і, що найголовніше, силові ресурси. Під рушницею у Кадирова на сьогодні є близько 80 тисяч дуже добре навчених, натренованих бойовиків. Ці люди особисто підкоряються Кадирову, це його особиста гвардія, Кадирова сьогодні неможливо заарештувати, неможливо притягнути до кримінальної відповідальності, неможливо навіть допитати. Тому що спробуйте пройти через цю особисту гвардію", - наголосив політик.

Також опозиціонер зазначив, що Путін віддає перевагу не сваритися з Кадировим, а домовлятися.

"Кадиров становить небезпеку для російської держави, для національної безпеки країни, тому Путін віддає перевагу задобрювати Кадирова замість того, щоб ставити його на місце. І ось це положення Кадирова в російській політиці - це положення Чечні всередині російської держави. Це сумний підсумок політики Путіна на Північному Кавказі", - сказав Яшин.

Водночас, за словами лідера російської опозиції, Кадиров розуміє, наскільки він незручний для дуже високопоставлених генералів.

"Якщо постане питання про фізичне усунення Рамзана Кадирова, вирішити його буде не так легко, як комусь здається. Кадиров, як я переконаний, до питань своєї особистої безпеки ставиться винятково серйозно", - запевнив Яшин.

Нагадаємо, раніше російський політик пояснив, коли "порохова бочка" Кадиров може влаштувати третю чеченську війну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація