Російський соціолог назвав рейтинг Путіна головним парадоксом року

Російський соціолог  назвав рейтинг Путіна головним парадоксом року

Соціолог пояснив, чому росіяни підтримують Путіна / Фото: Reuters

Експерт дивується, що позиції глави РФ зростають, попри кризу у державі.

Рейтинг президента Росії Володимира Путіна, який продовжує зростати, є головним соціологічним парадоксом року. Таку думку висловив  глава Всеросійського центру вивчення громадської думки Валерій Федоров.

За його словами, падає курс рубля та ціни на нафту, а у РФ більшає супротивників.

"Він (головний парадокс року – Ред.) полягає в тому, що в міру розвитку світової кризи позиції нашого лідера - Володимира Путіна - тільки міцніють. Противників у світі у нас все більше, нафта все дешевша, рубль все ефемерніший - але виборці вірять президенту, підтримують його і вважають, що саме він виведе нас із зони сильної турбулентності", - заявив Федоров в інтерв'ю "Російській газеті".

Соціолог додав, що рейтинг підтримки Путіна не падає попри прогнози тому, що РФ живе "в історичний час, додавши, що після анексії Криму  "те, що раніше здавалося жахливим і неприйнятним, сприймається як не страшне, а то і нормальне".

Раніше агенція Bloomberg із посиланням на власні джерела писала, що президент Росії Володимир Путін та представники Кремля стурбовані через можливу втрату підтримки росіян.

Повʼязані теми:

Наступна публікація