Росію на дно тягне Крим, а не Донбас – американський політолог

Росію на дно тягне Крим, а не Донбас – американський політолог

Окупація Криму названа причиною теперішніх негараздів Росії / Фото: Reuters

Анексію півострова фахівець вважає збитковою для РФ угодою.

Президент Росії Володимир Путін ніколи не піде на анексію Донбасу. Так вважає американський політолог Едвард Уокер, пише "Апостроф".

Разом із тим, фахівець упевнений, що й повертати Україні Крим російська влада категорично не хоче.

"Говорячи з суб'єктивної точки зору, багато росіян надихнулися так званим "возз'єднанням" з півостровом. Навіть із практичної точки зору Крим мав деяку цінність для РФ. В основному, це стосується факту перебування на півострові російського військово-морського флоту", - заявив він.

"Донбас, як відомо, такої цінності не має. Путін ніколи не буде приєднувати цей регіон. Він занадто збитковий", - вважає західний експерт.

Уокер пояснив, що захопленням Криму Кремль поставив себе у безвихідне становище.

"Анексія Криму занадто дорого обійшлася Росії. Якщо говорити з точки зору бізнесу, то це була збиткова угода. Саме Крим зараз тягне РФ на дно. Як в економічному, так і в дипломатичному планах. Поки Кремль не відмовиться від півострова, міжнародне співтовариство ніколи не ставитиметься до Москви нормально. При цьому російська влада ніколи не відмовиться від Криму. Тож вона опинилася в порочному колі", - вважає політолог.

Нещодавно в інтерв'ю німецькому виданню Bild Путін згадав про Наполеона і справедливість, пояснюючи окупацію Криму. "У випадку з Кримом міжнародне право не порушене", - заявив російський лідер.

У тому ж інтерв'ю Путін відмовився повертати Україні контроль за кордоном на Донбасі. На думку президента РФ, спершу Київ мусить здійснити конституційну реформу.

Напередодні ж Путін провів оперативне засідання Радбезу, на якому обговорив Україну. На заході були присутні голова російського уряду Дмитро Медведєв, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, а також постійний член Ради безпеки Борис Гризлов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація