Саудівська Аравія припиняє авіасполучення і торгівлю з Іраном

Саудівська Аравія припиняє авіасполучення і торгівлю з Іраном

Саудівська Аравія вирішила ще й припинити торгівлю і авіасполучення з Іраном / Фото: Reuters

Також королівство запроваджує для своїх підданих заборону на поїздки до Ірану.

Глава МЗС Саудівської Аравії Аділь аль-Джубейр повідомив про намір королівства повністю припинити авіасполучення з Іраном, повідомляє Reuters.

Крім того, країна має намір обірвати всі комерційні зв'язки з Тегераном і запровадити заборону на відвідування Ірану усіма своїми підданими.

При цьому міністр зазначив, що іранські паломники зможуть відвідувати королівство.

Раніше Аділь аль-Джубейр заявив про розрив дипломатичних відносин з Іраном через його "відверте  втручання у внутрішні справи королівства, ворожі діі в регіоні та напад на посольство королівства в Тегерані і консульство в місті Мешхед".

Інциденти сталися в суботу в рамках акцій протесту проти рішення Саудівської Аравії стратити відомого шиїтського проповідника Німра ан-Німра.

В суботу МВС Саудівської Аравії оголосило про страти 47 осіб, засуджених за тероризм і підбурювання до нього. Серед страчених був шиїтський проповідник Ндмр ан-Німр. Повідомлення про його страту викликало обурення з боку шиїтських політичних і релігійних діячів ісламського світу. Весь цивілізований світ засудив Саудівську Аравію за масову страту. Генсек ООН Пан Гі Мун також висловив стурбованість стратою Німра ан-Німра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація