Саудівська Аравія разом з Туреччиною може відправити до Сирії кілька тисяч солдатів - The Guardian

Саудівська Аравія разом з Туреччиною може відправити до Сирії кілька тисяч солдатів - The Guardian

Фото: Reuters

Саудівська Аравія була однією з перших арабських країн, яка приєдналася до коаліції проти ІД у вересні 2014 року.

Саудівська Аравія може послати в Сирію кілька тисяч солдатів спецпідрозділів у рамках наземної операції.

Спецпідрозділи, ймовірно, будуть відправлені в координації з Туреччиною, повідомляє The Guardian з посиланням на джерела в королівстві.

За словами бригадного генерала Ахмеда Асир, Саудівська Аравія готова брати участь у будь-якій наземної операції, яку коаліція, сформована для боротьби з "Ісламською державою", може погодитися провести в Сирії. Відповідне рішення може бути прийнято на саміті НАТО в Брюсселі наступного тижня. Саудівський генерал зазначив, що останнім часом прогрес у боротьбі проти повстанців-хоуситів в Ємені дозволяє Саудівської Аравії вивільнити сили для розгортання в Сирії.

Саудівська Аравія була однією з перших арабських країн, яка приєдналася до коаліції проти ІД у вересні 2014 року і зробила кілька повітряних ударів по цілях у Сирії. Проте її участь у березні минулого року, скоротилася, коли королівство почало інтервенцію в сусідньому Ємені з метою придушення заколоту шиїтських повстанців.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця і провалу переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Ще четверо російських військових загинули в Сирії

Ще четверо російських військових загинули в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація