СБУ зупинила діяльність майже 250 російських компаній на Донбасі

СБУ зупинила діяльність майже 250 російських компаній на Донбасі

Фото: Getty Images

Назви компаній, внесених СБУ в чорний список, не розкриваються.

Служба безпеки України зупинила зовнішньоекономічну діяльність 243 російських компаній, які вели бізнес із комерційними структурами тимчасово окупованих терористами територій. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

За даними прес-центру СБУ, під час перевірки співробітники спецслужби встановили, що більшість із цих російських компаній також легально співпрацюють із Україною. На них не поширювалися норми Указу президента Петра Порошенка, введеного в дію рішенням РНБО, "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

СБУ також передала матеріали до Міністерства економічного розвитку та торгівлі. За висновками його фахівців, українські виробники здатні повністю компенсувати російський імпорт. Відповідно було прийнято рішення про тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності цих російських компаній.

У повідомленні також наголошується, що Служба безпеки України продовжує викривати канали фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР" та протидіяти російській економічній експансії.

Нагадаємо, на початку липня 2016 року президент України Петро Порошенко продовжив термін дії ембарго на ввезення низки російських товарів до 31 грудня 2017 року. Ембарго включає в себе заборону на ввезення на Україну з Росії яловичини, свинини та м'яса птиці, риби, горілки, пива, сигарет з фільтром, кондитерських виробів.

А також продуктів дитячого харчування, кормів для котів і собак, а також ряду інших продуктів. Обмеження стосуються і ввезення інсектицидів і гербіцидів російського виробництва, локомотивів та обладнання для залізниць, а також ще ряду товарів.

Країни Заходу втратили 60 мільярдів доларів прибутку через санкції щодо Росії

Країни Заходу втратили 60 мільярдів доларів прибутку через санкції щодо Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація