Ще одна європейська країна оголосила про випадок зараження вірусом Зіка

Ще одна європейська країна оголосила про випадок зараження вірусом Зіка

У Швеції оголошено про першого виявленого зараженого жителя країни вірусом Зіка / Фото: Getty Images

Раніше він був зафіксований у туриста, який побував у Латинській Америці і прибув в Данію.

У Швеції сьогодні, 27 січня, оголошено про перше виявлене зараження жителя країни вірусом Зіка.

Експерти повідомили, що цей випадок не є складним захворюванням, передає телеканал TV-4. У Данії турист, що побував в Латинській Америці, проходить лікування в університетському госпіталі міста Орхус. Влада двох скандинавських країн поки що не бачить ризику поширення хвороби на своїх територіях.

Спалахи захворювання були зареєстровані в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Тихоокеанському регіоні. У Європі поки помічені поодинокі випадки. Зокрема, два випадки хвороби, спричиненої вірусом Зіка, були підтверджені в Швейцарії, ще чотири - в Італії.

Вірус викликає високу температуру, кон'юнктивіт, головний біль і біль в суглобах, запальні процеси, а в окремих випадках - нудоту і блювоту, розлади і болі в шлунку.

25 січня Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що вірус Зіка пошириться на всі країни Північної і Південної Америки, за винятком Канади і Чилі.

Потрапивши у 2015 році з Африки і Азії до Південної Америки, він дуже швидко поширився по материку. Зараження відбувається через укуси комарів. Поки що неясно, чи патоген передається від людини до людини статевим шляхом.

У ВООЗ зазначили, що вірус викликав пошкодження головного мозку у тисяч немовлят в Бразилії. Вакцини для профілактики або лікування вірусу не існує. Сама хвороба викликає невелике підвищення температури і висип.

27 січня у США повідомили, що вірус був зафіксований у дорослого жителя Вірджинії, який виїжджав за межі країни, а також у жителя штату Арканзас.

Загалом спалахи захворювання були зареєстровані в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Тихоокеанському регіоні. У Європі поки що помічені поодинокі випадки. Зокрема, два випадки хвороби, спричиненої вірусом Зіка, були підтверджені в Швейцарії, ще чотири - в Італії.

Раніше він був зафіксований у туриста, який побував у Латинській Америці і прибув в Данію.

вірус Зіку

Повʼязані теми:

Наступна публікація