Що далі робитиме Путін – експерти "розшифрували" можливі дії президента Росії

Що далі робитиме Путін – експерти "розшифрували" можливі дії президента Росії

Путін провів чергову помпезну телевізійну пряму лінію / Фото: Reuters

Експерти вважають, що Путін і надалі буде проводити дестабілізацію ситуації в Україні.

Чи скоро припиниться російська агресія на українському Донбасі, політики, експерти і журналісти намагалися вгадати цього тижня з вербальних сигналів президента Росії Володимира Путіна. Тобто - з його слів на традиційно помпезній прямій лінії в російському телеефірі.

І хоч слова очільника Кремля, як правило, далекі від діла, і в пересмикуванні фактів і неточних цифрах піймали його самі московські журналісти. У сухому залишку політологи звернули увагу на кілька посилів. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Зокрема, на чергове запевнення, що росіяни і українці - один народ. Що можливості війни між Росією та Україною він узагалі не бачить. І водночас - на слова Путіна про те, що очікувати скасування західних санкцій проти Росії в осяжному майбутньому не варто. Чи означає це, що змінювати свою тактику щодо України для скасування санкцій Кремль не збирається? І робить ставку на розхитування ситуації і далі через теракти та провокації?

Про що говорив, а що справді мав на увазі Путін на прямій телевізійні лінії з росіянами

Про що говорив, а що справді мав на увазі Путін на прямій телевізійні лінії з росіянами

Що почули в меседжах Путіна фахові дипломати, прокоментував очільник "Майдану закордонних справ" Богдан Яременко.

"Я думаю, можна з великою впевненістю говорити, що Путін і надалі робитиме те, що в нього найкраще виходить. Він дестабілізуватиме ситуацію в Україні військовими, терористичними, підривними методами. І намагатиметься закріпити певні успіхи в цьому, якщо він їх досягатиме, дипломатичними методами. Наприклад, відмову від якихось елементів євроатлантичної інтеграції, запровадження певних формул у мовній політиці, легітимізація бойовиків і терористів, як місцевої влади на Донбасі. Поки він має політичну волю ставити під загрозу життя і благополуччя росіян, він це робитиме. Він гратиметься. Нам не треба аналізувати його слова. Треба аналізувати його дії", - наголосив Яременко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація