Що відбувається поблизу захопленої поліцейської дільниці в Єревані: онлайн-трансляція

Що відбувається поблизу захопленої поліцейської дільниці в Єревані: онлайн-трансляція

Що відбувається поблизу захопленої поліцейської дільниці в Єревані: онлайн-трансляція

Фото: Twitter.com/Loreen1_12

В результаті зіткнень постраждали не меньш 30 людей.

Правоохоронці Вірменії жорстко розігнали акцію протесту навколо захопленого збройним угрупованням будівлі полку патрульно-постової служби поліції в Єревані.

Про це пишуть РИА Новости

50 осіб затримано.

Район оточений посиленими нарядами поліції.

Масштабна операція з розгону протестуючих здійснювалася поліцією паралельно з двох сторін від будівлі захопленого полку.

В результаті зіткнень постраждали щонайменше 30 людей.

Поліція повідомляє, що в результаті стрілянини з території захопленої будівлі полку вогнепальне поранення отримав один поліцейський.

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (чотири ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефиляна та інших політичних в'язнів.

Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один з нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили всіх заручників. Останніх двох заручників – заступника начальника поліції Вірменії, генерала-майора Вардана Єгіазаряна та заступника начальника поліції Єревана полковника Валерія Осипяна – озброєна група погодилася звільнити в обмін на створення постійно активного прес-пункту, розташованого в нейтральній зоні між будівлею полку і територією, контрольованою співробітниками поліції і Служби національної безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація